dinsdag 19 juni 2018

Rhonradkamp

16 juni was het dan eindelijk zo ver: het allereerste Rhonradk(r)amperen vond plaats op het scouting terrein van Overasselt.
Op het grote terrein van de scouting hadden we een klein gezellig  veldje (Henry's Hoekje) gereserveerd waar we met 10 raddraaiers en 5 begeleiders een nacht in tenten konden staan.
Rond half 11 s ochtends werd begonnen met het opzetten van de eerste tent, waarna het veld zich langzaam vulde met meer tenten. Het vinden van de parkeerplaats bleek voor menig ouder wat lastig, maar toen iedereen uiteindelijk aanwezig was zat de stemming er gelijk al goed in.
Na het eten van de zelf mee gebrachte lunch zijn er twee groepen gemaakt die de quiz met 165, soms erg moeilijke, vragen gingen beantwoorden. De vragen die ze als team  niet wisten konden nagevraagd worden bij de leiding die op drie verschillende punten op het scouting terrein verstopt zaten. Al dat heen en weer rennen maakt natuurlijk dorstig en hongerig en met hulp van diverse kinderen zijn er vele pannenkoeken gebakken en verorbert. Het blijft verbazingwekkend hoe snel de raddraaiers na het avondeten weer vol energie (pannenkoeken met stroop en suiker geven natuurlijk ook veel energie) over het grote grasveld renden om hout te verzamelen voor het kampvuur later op de avond. Met armen vol hout(jes) kwamen ze terug.
Als afsluiter van de avond zijn er nog twee spannende potjes Levend Stratego in het bos gespeeld, waarna ze rond half negen weer terug naar de tenten zijn gewandeld.
Moe maar voldaan hebben ze zich vervolgens kunnen opwarmen bij een gezellig kampvuur waarboven nog wat popcorn gebakken kon worden. Tegen zonsondergang zijn de kinderen naar de tent gestuurd om te gaan slapen. 8 kinderen lagen bij elkaar in een grote tent. Van gauw slapen was dan ook, uiteraard en zoals op kamp hoort, geen sprake. Maar een hele dag buiten rennen en spelen maakt moe, en gelukkig waren de meesten rond 11 uur stil(ler).

Nadat ook de twee oudste raddraaiers, die langer op mochten blijven,  uiteindelijk ook naar bed waren is de leiding nog even gezellig bij het kampvuur blijven zitten tot die door de scouting naar bed is gestuurd.
En dat was maar goed, want de eerste raddraaiers begonnen om half vijf 's ochtends al gezellig te kletsen. De wekker voor het ochtendgymnastiek verstoorde uiteindelijk de stilte rond half zeven. Knap genoeg stonden alle raddraaiers aangekleed en klaar voor de ochtendgym klaar op het terrein. De een wel wakkerder dan de ander, maar iedereen heeft zich van zijn beste kant laten zien.
Onder begeleiding is de groep raddraaiers naar het bos gewandeld en heeft daar diverse vermoeiende oefeningen gedaan. Na afloop kon iedereen hongerig aan de picknicktafel aanschuiven voor het ontbijt. Na het ontbijt heeft iedereen gelukkig zelf zijn spullen opgeruimd en mee gedaan aan de speurtocht door het bos. Rond 12 uur was het dan toch echt tijd voor de lunch en het afsluiten van het kamp. Terwijl de kinderen vrij aan het spelen waren werden de tenten weer afgebroken en ingepakt Rond twee uur was de officiële afsluiting van dit eerste rhonradk(r)amperen en is iedereen moe naar huis gegaan.
Wat overbleef was een platgetrapt, maar opgeruimd Henry's Hoekje en een geweldig weekend waar de organisatie met volle tevredenheid op terugkijkt. De sfeer was uitstekend, met het weer hebben we het enorm getroffen, en de teamspirit van deze raddraaiers was geweldig!!!! Wat ons betreft een succesvol begin van een gezellige traditie.

Iedereen bedankt voor jullie bijdrage aan dit gezellige weekend!!

Enkele foto's zijn terug te vinden via het tabje Foto's.